Welke raambekleding past het beste bij jouw schuifpui?

Plan een afspraak
Advies aan huis
De specialist van Noord-Nederland
Geen voorrijkosten

Welke raambekleding past het beste bij jouw schuifpui?

Een mooie grote schuifpui in je woning. Het zorgt voor veel extra natuurlijk licht in je woning, het geeft een ruimtelijk gevoel én op zomerse dagen kun je ze openzetten voor wat extra frisse lucht. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van raambekleding voor een schuifpui. Welk type raambekleding past bij jouw woning en persoonlijke stijl?

Raambekleding voor schuifpui: een uitgebreide keuze

Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van raambekleding voor een schuifpui, zo kan er gekozen worden voor moderne en veelzijdige jaloezieën of voor optimaal bedieningsgemak met lamellen. Hieronder een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Moderne jaloezieën

De populaire jaloezieën kunnen ook gebruikt worden voor een schuifpui. Wel moet er rekening gehouden worden met de ruimte boven de schuifpui. De jaloezie moet namelijk in zijn geheel opgetrokken worden. Vooral met robuuste jaloezieën is er veel ruimte nodig boven het raam. Voordeel van jaloezieën voor een schuifpui? De jaloezie is op te delen in meerdere delen. Zo kan het toegepast worden voor het vaste deel en het bewegende deel van de schuifpui. Het is eenvoudig schoon te maken en is het verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, diktes en materialen.

Plisségordijnen geheel naar wens in te stellen

Steeds vaker zie je plisségordijnen voor de ramen. Ook bij een schuifpui is dit ideaal. Het is eenvoudig te gebruiken en verkrijgbaar in diverse kleuren, transparanties en dessins. Je kunt kiezen voor een top-down of een bottom-up systeem, zo kan je het gordijn geheel naar eigen wens instellen. Bij het gebruiken van de schuifpui moet het plisségordijn volledig naar boven gebracht worden. Het voordeel van het plisségordijn is dat het klein opvouwt. Daardoor is er minder ruimte nodig boven de schuifpui dan bij jaloezieën.

Rolgordijnen voor een schuifpui

Rolgordijnen zijn eenvoudig en snel in gebruik. Hierdoor kan het gordijn snel omhooggetrokken worden, waardoor de schuifpui snel gebruikt kan worden. Daarbij kun je zelf bepalen in welke kleur en transparantie de rolgordijnen geleverd worden. De rolgordijnen zijn gemaakt van licht materiaal, hierdoor kan het gordijn gaan wapperen wanneer de schuifpui open staat. Het wapperen is op te lossen door gewicht in de onderkant van het gordijn te plaatsen.

Lamellen voor optimaal bedieningsgemak

Lamellen zijn erg populair wanneer het gaat om raambekleding voor een schuifpui. Het is erg praktisch, omdat ze eenvoudig geopend en gesloten kunnen worden. Daarbij kun je de lamellen laten meegaan met de schuifpui. Nog een pluspunt is dat lamellen geschikt zijn voor vochtige ruimtes en dat ze eenvoudig schoon te maken zijn. Lamellen ouderwets? Zeker niet. Ook lamellen zijn met de tijd meegegaan en verkrijgbaar in vele kleuren, diktes en materialen.

Overige gordijnen

Naast de bovengenoemde gordijnen zijn er nog meer mogelijkheden wat betreft raambekleding voor een schuifpui. Denk bijvoorbeeld aan overgordijnen en vitrages. Deze kunnen door de luchtstroom wapperen, maar ook daarvoor zijn diverse oplossingen. Het voordeel van overgordijnen is de extra isolerende werking. Daarbij voegen deze gordijnen extra sfeer en warmte toe aan de woning en heeft het een geluiddempende werking.
raambekleding voor schuifpui

Hazelhoff Raamdecoratie: de specialist bij jou thuis

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte raambekleding voor jouw schuifpui en laten je graag de mogelijkheden zien. Wij nemen de tijd voor je keuze, terwijl onze specialist je adviseert. Daarbij nemen wij alle stalen mee, zodat je de raambekleding kan kiezen die bij je woning en persoonlijke stijl past. Maak vrijblijvend een afspraak aan huis.

Direct een afspraak maken?

Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste raamdecoratie. Maak een afspraak voor advies aan huis.

Plan een afspraak