Wat is het verschil tussen shutters en jaloezieën?

Plan een afspraak
Advies aan huis
De specialist van Friesland
Geen voorrijkosten

Shutters en jaloezieën behoren tot de woontrends van het moment en worden steeds vaker gebruikt als raamdecoratie. Ze zorgen beide voor een sfeervolle, landelijke en luxe uitstraling in je woning en je kunt zelf de lichtinval regelen. Echter zit er tussen deze twee soorten raamdecoraties wel een degelijk verschil. Wij lichten je de verschillen en overeenkomsten toe.

De verschillen

Het grootste verschil tussen deze soorten raamdecoratie is dat de lamellen van de shutters opengeklapt kunnen worden en de lamellen van de jaloezieën aan koorden hangen, die je door middel van een trekkoord omhoog kunt bewegen. Een ander verschil is terug te zien in de bevestiging van de lamellen. Bij shutters zitten bovenaan de lamellen bevestigd in een shutterpaneel, terwijl bij jaloezieën de lamellen bevestigd zijn aan koorden. Shutters kunnen ingezet worden voor bijna elk type raam. Denk hierbij aan draaikiepramen, dakramen of ronde ramen. Jaloezieën zijn hiervoor minder geschikt. Ook zit er een verschil in het materiaal. Shutters worden voornamelijk gemaakt van hout. De materiaalkeuze bij Jaloezieën is groter. Hier kun je ook kiezen uit hout, maar ook uit aluminium, stof of PVC.

De overeenkomsten

Er ontstaat niet voor niks zoveel verwarring tussen deze twee soorten raamdecoraties. Overeenkomsten zijn er natuurlijk ook. Beide soorten raamdecoraties hebben horizontale latten die de lichtinval kunnen tegengaan, hierdoor lijken ze veel op elkaar. Ook zijn beide raamdecoraties te verkrijgen in hout, waardoor ze dezelfde warme en landelijke uitstraling creëren.

Kwestie van smaak

Nu de verschillen in kaart zijn gebracht kan je nagaan welke het beste in jouw woning past. Welke functionaliteiten zijn voor jouw belangrijk en welke uitstraling past bij jouw woning? Het is allemaal een kwestie van smaak. Kies bijvoorbeeld voor retro houten jaloezieën of voor strakke moderne aluminium jaloezieën. Houd je van een warm en klassiek interieur? Kies dan voor houten Jaloezieën of Shutters. Ook hier zijn weer variaties mogelijk, kies bijvoorbeeld uit eikenhout, populierenhout of lindehout.

Meer informatie?

Benieuwd naar welke soorten raamdecoraties voor jouw ramen of deuren passen én welke type materiaal het beste bij je interieur past? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op.

shutters en jaloezieën      shutters en jaloezieën

Direct een afspraak maken?

Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste raamdecoratie. Maak een afspraak voor advies aan huis.

Plan een afspraak