Advies aan huis
De specialist van Noord-Nederland
Geen voorrijkosten

Landelijke stijl creëren met raambekleding

Een landelijke woonstijl zorgt voor een warme en gezellige sfeer in huis. Verschillende natuurtinten staan centraal in deze stijl en dat zie je ook terug in de raambekleding. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en linnen. In deze blog lees je de verschillende soorten raambekleding die passen bij een landelijke woonstijl.

Vouwgordijnen voor een warme, romantische sfeer

Vouwgordijnen zijn favoriet als het gaat om raambekleding die zorgt voor een landelijke sfeer. Deze raambekleding brengt een warme, romantische sfeer in huis. Het is verkrijgbaar is verschillende kleuren en natuurtinten. Kies zelf de structuur en bepaal de transparantie, perfect voor een landelijk interieur. De vouwgordijnen zijn gemakkelijk in gebruik en kunnen het hele raam bedekken, bepaal zelf je privacy en de lichtinval.

Shutters een echte eyecatcher

Warmte en karakter toevoegen aan jouw landelijke interieur? Kies dan voor houten shutters. Shutters worden ook wel binnenluiken genoemd en zijn een eyecatcher in het interieur! De robuuste lamellen zijn eenvoudig verstelbaar. Bepaal zelf hoeveel licht er in huis komt. De eerste binnenluiken waren van hout gemaakt en komen uit Griekenland. Hier werd het gebruikt om zon en warmte buiten te houden. Het houten materiaal wordt nog steeds het meest toegepast en daardoor past het perfect in de landelijke woonstijl. De shutters worden altijd op maat gemaakt, waardoor ze geschikt zijn voor alle raamafmetingen, -soorten en -vormen.

Jaloezieën van natuurlijk materiaal

Een derde optie als je een landelijke stijl wil creëren zijn houten jaloezieën. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende tinten en kleuren. Daarbij zijn de jaloezieën in hoogte verstelbaar. Meer licht in huis? Laat de jaloezieën dan volledig omhoogkomen. Ook bij het ramenlappen is dit ideaal. Liever wat meer privacy of het licht op zonnige dagen buiten huis houden? Laat ze dan tot aan de vensterbank zakken. Wil je naast landelijk ook een stoere en warme uitstraling? Kies dan voor robuuste lamellen en ladderbanden. Naast hout zijn lamellen ook verkrijgbaar in waterbestendig materiaal aluminium. Zo kan de landelijke woonstijl ook toegepast worden in de badkamer.

Raamdecoratie advies aan huis

Vouwgordijnen, shutters en jaloezieën zijn enkele mogelijkheden voor landelijke raambekleding. Wil je advies op maat? Wij komen graag bij je langs voor een advies aan huis! Neem contact met ons op voor een afspraak.

Direct een afspraak maken?

Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste raamdecoratie. Maak een afspraak voor advies aan huis.

Plan een afspraak