Advies aan huis
De specialist van Noord-Nederland
Geen voorrijkosten

Isolerende raambekleding: dit is het effect

De winter is weer aangetreden. Dit betekent dat het buiten kouder wordt en dat de eerste winterse buien inmiddels zijn gevallen. Deze kou ervaar je vaak ook in huis. Je kunt de kachel een paar graden hoger zetten, máár er is ook een duurzame optie: isolerende raambekleding. Zo zorg je dat koude lucht buiten blijft en warme lucht binnen!

Waarom kiezen voor isolerende raambekleding

Ramen worden in de wintermaanden koud. Vooral de (oude) ramen met minder isolatielagen zorgen voor kou in een woning. Nieuwe ramen of kozijnen installeren is niet altijd een optie. Daarom is er isolerende raambekleding. Het effect van dit type raambekleding is dat je kou buiten huis en warmte in huis houdt. Door speciale stoffen te gebruiken en het raam zo goed mogelijk te bedekken, creëer je een isolatielaag. Dit scheelt weer stookkosten en dat merk je weer op de energierekening.

Hoe ziet het eruit?

Isolerende raambekleding komt in verschillende soorten. Hieronder volgende de meest geschikte opties.

Plissés en duettes

De meest gebruikte raamdecoratie voor isolatie is een plisségordijn. Plissés zijn verkrijgbaar in verschillende isolatiewaardes van 20% tot 70%. Een nog hogere isolatiewaarde creëren? Dat kan met dubbele plisségordijnen, genaamd duettes. De dubbele stoflaag en de honinggraadstructuur zorgt voor een nog betere isolatie dan een enkele plisségordijn.

(Over)gordijnen

De meest bekende isolerende raambekleding zijn (over)gordijnen. Al jaren wordt dit gebruikt om warmte binnen te houden. Alle gordijnen zijn isolerend van zichzelf. Ook hierbij speelt de stof een grote rol in de isolatiewaarde. Hoe dikker de stof, hoe hoger de isolatiewaarde. Voordelen van (over)gordijnen als raamisolatie: ze sluiten vaak goed aan, zijn in veel stoffen en kleuren verkrijgbaar en zijn geluidwerend.

Hazelhoff raamdecoratie

Wat moet je vermijden

Om een isolerend effect te creëren is het belangrijk dat de gordijnen goed aansluiten op de ramen. Isolerende raambekleding wordt daarom op maat gemaakt, zodat er geen kieren ontstaan. Daarbij hangt het nooit over de verwarming. De opstijgende warmte van de radiator blijft dan hangen tussen het gordijn en het raam, hierdoor komt de warmte niet meer in de woning.

Raambekleding op maat met Hazelhoff Raamdecoratie

Hazelhoff raamdecoratie levert raambekleding op maat. Op die manier sluit jouw isolerende raambekleding goed aan en haal je hier het meeste voordeel uit. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Maak een afspraak! Wij nemen contact met je op voor een gratis en vrijblijvend advies aan huis.

Direct een afspraak maken?

Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste raamdecoratie. Maak een afspraak voor advies aan huis.

Plan een afspraak